Bouwplaats grote boorpalen

De huidige heiwerkzaamheden lopen op schema. Inmiddels zijn bijna alle 242 palen geheid en de verwachting is dat de werkzaamheden eind deze week worden afgerond.

In de week van 9 oktober starten de werkzaamheden voor de Cutter soil mix (CSM)-wand. Deze wand zorgt mede voor beperking van trillingen van de trambaan en omliggende wegen voor de laboratoria. 

Boorpalen

Boorpalen

Medio november starten de funderingswerkzaamheden voor de toren. Onder de toren komen 73 boorpalen met een diameter van 1,85 meter en circa 58 meter lang. 

 

Transporten

Er wordt gewerkt met machines en dat maakt geluid, maar de geluidshinder blijft naar verwachting beperkt. Van november 2017 tot februari 2018 zijn er dagelijks transporten vanwege onder andere de afvoer van grond en aanvoer van beton. De transporten zullen zoveel mogelijk buiten de spits plaatsvinden. Het aantal transporten kan variëren van 10 tot 40 transporten per dag. 

Meer uitleg over de gebruikte technieken is te vinden op de website van Franki GrondtechniekenExterne link(opent in een nieuw venster)